Orgatec går i dybden med kontormiljø

Orgatec-messen 23.-27. oktober byder bl.a. på særlige showrooms inden for belysning, akustik og moderne informationsteknologi

Flere og flere virksomheder står over for den udfordring at finde og fastholde kvalificeret specialiseret personale på såvel mellem som lang sigt. De skyldes, at arbejdsmarkedet er i konstant forandring gennem forskydninger i demografien, bl.a. illustreret ved tal fra det statistiske kontor i Tyskland. De fortæller, at hver anden tysk borger i 2060 vil være 65 år eller ældre. I forhold til 2008, betyder, at der vil være op til 34 procent færre i den arbejdsdygtige alder.

Selv om det kan synes om lang tid til vi når dertil, så kan konsekvenserne af denne ændrede demografi så småt begynde at mærkes allerede nu – der bliver simpelthen år for år færre unge kvalificerede arbejdstagere i den erhvervsaktive alder. Og hvad har det lige med Orgatec-messen at gøre? Jo, for når virksomhederne i stigende grad skal tiltrække unge, kompetente medarbejdere så gælder det om at gøre arbejdspladsen så attraktiv som mulig. Tiltalende arbejds- og kontormiljøer bliver således stadig vigtigere for at kunne tiltrække og fastholde medarbejdere – ligesom det er vigtigt at skabe de optimale kontormiljøer for at bedre produktivitet og kreativitet.

Og her er vi så ved sagens kerne ifølge ledelsen på Køln-messen – for skal man have et indblik i hvilke kontorløsninger der er optimale og opfylder moderne behov, så er det et must at aflægge Orgatec-messen et besøg.
I år har messen valgt at indrette en del af messeområdet med centre eller showrooms der går på tværs af udstillerne med særlige temaer, der fokuserer på specielle områder når det gælder indretning af et kontormiljø – det gælder et center for belysning, et center for akustik og et center for moderne informationsteknologi.

På messen udstiller omkring 20 danske virksomheder – bl.a. addinterior ApS, Complement A/S, Engelbrechts, Globe Zero 4, Homris Office A/S, Labofa A/S, Magnus Olesen A/S, Radius Møbler A/S. Orgatec holdes hvert andet år og havde i 2010 61.000 besøgende.

www.orgatec.com