Fremtidsvisioner for kontormiljøet i Køln

Kontorindretningens internationale mødested er Orgatec, der finder sted i Køln den 25.-29. oktober

– I den arbejdende kontorverden er der sket en del omvæltninger gennem de senere år. På den ene side skal kontoret leve op til de skift, der er sket inden for globalisering, digitalisering og ændringer i demografien. På den anden side har medarbejderne særlige behov omkring arbejdsmiljøet, herunder work-life-balance. Grænserne mellem arbejde og fritid udviskes somme tider, og derfor er det ekstra vigtigt, at der arbejdes med at skabe et motiverende arbejdsmiljø med helt åben kommunikation internt i virksomheden, siger Katharina C. Hamma, direktør i messeorganisationen Koelnmesse GmbH.

Hun byder derfor velkommen til en smeltedigel af udstillende virksomheder, der giver deres bud på løsninger til kontormiljøerne. Orgatec er nemlig den internationale, fokuserede messe for møbel- og indretningsløsninger til kontraktmarkedet – med vægt på kontorer og institutioner, men også når det gælder hoteller, restauranter, banker og detailhandel.

Solidt dansk aftryk

Koelnmesse forventer omkring 600 udstillere til messen, ca. det samme antal som sidste gang, og de vil komme fra flere end 40 lande. Vigtigst er det, at to tredjedele af de udstillende virksomheder kommer fra lande uden for Tyskland, hvilket understreger messens internationale profil. Messen er definitivt kommet på fode igen, efter at en del udstillere blev væk i kølvandet på finanskrisen. Det gjaldt også de danske udstillere – på et tidspunkt var der kun 15 danske virksomheder på messen.  Sidste gang var der imidlertid tale om et comeback, idet hele 24 danske udstillere troppede op, herunder Fritz Hansen med en stand på hele 300 kvm – og det var efter at have været væk fra messen i hele ti år.

Og ligesom sidste gang vil være messen præget af en del fagligt indhold med seminarer og en række faglige arrangementer.

De danske udstillere på messen vil tælle bl.a. Fritz Hansen, Erik Jørgensen, Fredericia Furniture, Verpan, Engelbrecht, Cube Design, Four Design, Gabriel, Kvadrat, Softline og Stouby Furniture. Og for første gang er Linak med på en specialudstilling, hvor de viser deres applikationer integreret i kitchen- og outdoor-produkter.

Der forventes godt 50.000 besøgende på messen.

www.orgatec.com

Foto: Kontormøbelfolkets mekka: Orgatec-messen i Køln, der finder sted den 25.-29. oktober.