Dansk belysningsdesign i fælles front på messe

Danske designfremstød på den internationale belysningsmesse Light+Building i Frankfurt 3.-8. marts med fællesstand

Kreativt og innovativt dansk design skal frem i verden. Det er baggrunden for, at en håndfuld mindre danske belysningsbrands har slået sig sammen på en fælles stand på den internationale belysningsmesse Light+Building, der finder sted i Frankfurt 3.-8. marts.

-Det er en fantastisk mulighed for, at mindre danske belysningsbrands har mulighed for at komme i kontakt med et stort, internationalt publikum. Hver især kunne det måske være svært at tiltrække nok opmærksomhed, men ved at have en fælles stand er jeg overbevist om, at vi er i stand til at skabe mere interesse, siger Arash Nourinejad fra designvirksomheden Anour. Han er tovholder på projektet, der udover hans egen virksomhed omfatter EBB & FLOW, Thorup Copenhagen, New Works, Høeg & Møller samt Nuura.

-En fællesnævner for projektet er den åbenhed der er mellem virksomheden, hvor vi ligeså meget er gode kolleger som konkurrenter. Der tror jeg den flade, danske struktur betyder noget for at man kan samarbejde, og det er megafedt og inspirerende, siger Arash Nourinejad.

Støtte fra Eksportrådet

Fællesstanden på 110 kvm er kommet i stand gennem et samarbejde med Dansk Industri, der har været med til at gennemføre standen med støtte fra Eksportrådet.

-Det er anden gang vi går ind i sådan et projekt med en fælles stand og baggrunden er naturligvis et overordnet ønske om at understøtte danske, kreative erhverv som designvirksomheder, og lige præcis messen i Frankfurt er en af flere aktiviteter, siger Søren Falck, fagleder for fremstød hos Dansk Industri. Han tilføjer:

-I dette tilfælde er der blevet samlet en meget spændende gruppe, hvor der netop er fokus på kreativitet og design, som vi skal have fremmet som meget som muligt på eksportmarkederne, siger Søren Falck.

Foto:Belysningsløsning fra Anour.