Light + Building 2014 satte besøgsrekord

Lysets messe i forårsvarme Frankfurt satte ny rekord med knap 212.000 besøgende mod knap 196.000 besøgende på messen i 2012

Hvis man er forelsket i både lys og forår, så var messen Light & Building i Frankfurt 30. marts – 4. april det perfekte sted at være i år – i både faglig og overført betydning. Foråret var nemlig i den grad kommet til den tyske storby med blomsterudsprungne træer og solrige, tørre, lune dage. En perfekt ramme om lysmessen, som er det perfekte sted at være og mødes – hvis man altså er forelsket i lys. For her møder man altså det nyeste og ypperligste inden for belysning, ligesom messen atter slog sin position fast som førende inden for bygningsautomation.

Messen var også mere tiltrækkende end nogensinde før – hele 212.000 besøgende blev det til mod knap 196.000 besøgende sidste gang messen fandt sted i 2012. De mange besøgende kom fra hele 161 lande og den udenlandske andel af de besøgende steg i år med tre procentpoint til 47 procent, heraf 1.790 danske besøgende mod 1.669 danske besøgende ved sidste messen, en fremgang på otte procent. Den udenlandske andel er rigtig stor sammenlignet med andre tyske og udenlandske messer – en udvikling der er med til at hæve Light & Buildings internationale profil.

De flest besøgende kom stadigvæk fra Tyskland, men herudover kom der relativt flest besøgende fra  Italien , Holland, Frankrig, Kina og Østrig. Messen kunne dog også notere en markant stigning i andelen af besøgende fra vækstmarkeder som Rusland, Sydafrika, Mexico, Tyrkiet og Indonesien. Desuden er der tilsyneladende atter gang i købekraften og indkøbsinteressen fra en række sydeuropæiske lande som Spanien, Portugal og Grækenland – her var stigningen i besøgstallet nemlig tocifret.

- Man finder næppe nogen anden messe i verden, der udmærker sig ved at kunne præsentere så mange aktuelle nyheder som Light + Building på blot de to år der er gået siden sidste messe, siger Dr. Klaus Mittelbach, bestyrelsesformand i den tyske sammenslutning af el-og elektronikindustri, ZVEI( Zentralverband Elektrotechnik -und Elektronik ¬ industrie).

Også antallet af udstillere var større end sidste gang messen fandt sted, nemlig hele 2.458 mod 2.302 udstillere på messen i 2012, en stigning på hele syv procent. Messeorganisationen havde også forberedt mere plads, så messens samlede areal i år nåede op på 245.000 kvm mod 235.000 kvm i 2012.

Messen har således grund til at være tilfreds med sig selv – og det er den også:

Light + Building er i en klasse for sig, når det kommer til belysning, lysdesign og fremadrettet udvikling  inden for bygge -og energistyring. I løbet af messens seks dage har producenterne demonstreret det store potentiale, der er inden for energibesparelser ved at bruge at tage innovative og markedsparate teknologier i brug, hvilket jo er ret afgørende i en situation, hvor vi bevæger os væk fra nuklear energi, siger Wolfgang Marzin, administrerende direktør for Messe Frankfurt.

Den næste Light + Building vil blive afholdt den 13.-18 marts 2016.

Læs mere på Light & Buildings website:

http://light-building.messefrankfurt.com/frankfurt/en/besucher/willkomme...

Repræsentant for Messe Frankfurt i Danmark er Dimex ApS.

www.dimex.dk