Ungt lys-designfirma med internationale ambitioner

Nuura er en ung designvirksomhed inden for belysning, som har internationale ambitoner med formsprog, hentet fra den nordiske natur

Af Kim Sejr, journalist

Nuura er en af de unge designvirksomheder, der var med på den danske fællesstand på den internationale belysningsmesse Light+Building i Frankfurt 3.-8. marts - for første gang.

-Det har har været ret nyttigt for os at være tilstede på messen, fordi vi har mødt mange professionelle fagfolk, der har givet os meget værdifuld feedback i forhold til vore løsninger. Mange er ret begejstrede for designets udtryk, som mange finder smukt og på den lystekniske side har vi haft nogle gode, faglige diskussioner. Der sker jo en del inden for det tekniske område, og der skal vi sørge for at med i den sidste nye udvikling. Derfor har vi også et samarbejde med DTU om at skabe det bedste lys, siger Dan Takiar Petersen, der er virksomhedens salgschef.

Selvom virksomheden er på den tyske messe for første gang, har den været om sig andre steder. Det gælder møbel-og belysningsmessen i Stockholm, Stockholm Furniture Fair, københavnske 3daysofdesign. Salon de Mobile i Milano samt en desigmesse i New York. Virksomhedens mål er at være en international designvirksomhed og ambitionerne har allerede ført til, at virksomhedens design har forhandlere i intet mindre end 45 lande over hele verden samt 15 agenter. Det forklarer også, at 2/3 af virksomhedens samlede salg er uden for Danmark. Og det er altså en udvikling, der er nået på relativt få år siden virksomheden blev etableret i 2017, stiftet af Sofie Refer, Nadia Lassen og Peter Østerberg.

Det er Sofie Refer der er den kreative hovedkraft som designer og hun har formuleret, at Nuura´s mål er at skabe unik og æstetisk belysning, som afspejler den overdådighed og glæde, der findes i den nordiske natur. Formsproget er organisk og afspejler former og udtryk fra naturen, hvad enten det er en sø, en plante, en himmel eller en blomst. Udover Sofie Refer har også en række andre designere været tilknyttet virksomheden for at skabe særlige kollektioner. Det er italienske Paolo Rizzatto, hollandske Rick Tegelaar og slovenske Nika Zupanc.

 

Foto: Fra serien Liila - design: Sofie Refer.