Kinnarps er de største i Europa

De 100 største producenter af kontormøbler i Europa omsætter for 49 mia. kroner, viser opgørelse

I øjeblikket udgør det samlede marked for kontormøbler i Europa en værdi på omkring 57 mia. kroner, hvoraf de 100 største producenter tegner sig for 49 mia. kr. Man kan ikke sige, at der er nogle helt dominerende producenter der tegner markedet, men der er synlige markedsledere – således har de fem største producenter tilsammen en markedsandel på knap 21 procent.

Denne top fem omfatter svenske Kinnarps med en omsætning på 3,2 mia. kr. og en markedsandel på 5,7 procent, efterfulgt af den amerikanske producent Steelcase, der opererer på det europæiske marked gennem sit franske selskab Steelcase SA – her er omsætning på lige godt 3 mia. kr., svarende til en markedsandel på 5,3 procent. De øvrige i top fem er tjekkiske Vitra, polske Nowy Styl og tjekkiske USM.

I top 10 finder vi tillige hollandske Ahrend, østrigske Bene, tjekkiske Lienhard Office Group(med mærkerne Inter Office og Denz), amerikansk-ejede Haworth Europa og tyske Sedus.

Blandt de 25 største på markedet finder vi en række skandinaviske virksomheder: svenske EFG, finske Martela og norske Scandinavian Business Seating Group. Vi skal dog ned på listens nummer 42 for at finde en dansk producent, nemlig Duba B8, der med en omsætning på omkring 335 mio. kr. har en andel af kontormøbel-markedet på 0,6 procent.

Opgørelse er udarbejdet af FEMB(Fédération européenne du mobilier de bureau), altså den europæiske organisation for kontormøbelproducenter.

www.femb.org.

Foto:Blandt de 25 største udbydere på kontormøbelmarkedet i Europa finder vi en række skandinaviske virksomheder: svenske EFG, finske Martela og norske Scandinavian Business Seating Group og ikke mindst: svenske Kinnarps.