Norsk designfirma bag ny støjdæmpning

På Stockholm Furniture & Light Fair 2015 har den norske designerduo bag firmaet Rom & Tonik lanceret et nyt og anderledes modulkoncept for støjdæmpning i loftet: FeltCeiling

På Stockholm Furniture & Liight Fair 2015 har den norske designerduo bag firmaet Rom & Tonik lanceret et helt nyt og anderledes modulkoncept for støjdømpning i loftet: FeltCeiling. Tests udført i forskellige akustiske miljøer i Norge dokumenterer ifølge firmaet selv, at at produktene er blandt de mest effektive på markedet.

Med produktet FeltCeiling lanserer firmaet et helt nytt baffelkoncept til støjdæmpning - med fokus på enkel montering og konfigurering og  meget effektive absorbenter i naturmaterialer.
Med den nye løsning eksponeres størsteparten af loftet og den akustiske effekten ved bruk af akustikfilt som vertikale baffler er ret god.

I samarbejde med akustikere fra NTNU(Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet i Trondheim), Rambøll, Reinertsen og Brekke & Strand i Norge har designerne fått bekræftet effekten løsningen. FeltTile viser sig at være en af de aller mest volumeffektive produktere på markedet. Med tolv elementer af løsningen er det muligt at halvere efterklangstiden, skriver virksomheden selv.

Produkterne til Rom & Tonik laves af 100 prosent grov mongolsk uld. Uldfilten er udviklet i samarbeid med akustikere hos NTNU for at sikre de bedst mulige støjdæmpende egenskaber.