Philips: Energibesparende kompaktlysrør med LED

De gamle PL-C kompaktlysrør kan nu skiftes ud med en LED-lyskilde. En ny retrofit-lyskilde fra Philips gør det muligt at opnå en energibesparelse på 60 procent

De gamle PL-C kompaktlysrør kan nu skiftes ud med en LED-lyskilde. En ny retrofit-lyskilde fra Philips gør det muligt at opnå en energibesparelse på 60 procent uden at udskifte det eksisterende armatur.

Der findes rigtig mange kompaktlysrør på danske kontorer, i mødelokaler, receptioner samt i opgange og kældre, som hidtil har været afskåret fra LED-verdenen. Men nu kommer der en retrofit-løsning, som giver en energibesparelse på 60 procent i forhold til de gamle lyskilder, der sidder i eksempelvis downlights.

Philips CorePro LED PL-C bringer kompaktlysrørene ind i LED-generationen. De nye LED-PL-C kompaktrør findes både som 2-pins (EM drift) og i en 4-pins version (HF drift), og de leveres i versioner svarende 18 og 26 watt, som der findes rigtig mange af i Danmark.

- Det er den første energivenlige LED-løsning inden for kompaktlysrør, og vi oplever allerede stor begejstring for produktet hos vores kunder. Det er en lyskildetype, der bliver benyttet meget i Danmark, og nu er der en energibesparende løsning, der før ikke var tilgængelig inden for kompaktlysrør, siger Claus Sabinsky, salgschef hos Philips Lighting.

Mindre vedligehold

Det europæiske marked anslås at have 150 millioner af de gamle kompaktlysrør installeret. Derfor er den nye, energivenlige løsning længe ventet. Ud over at give besparelser på el-regningen, bliver vedligeholdelsesomkostningerne også mindre.

Levetiden bliver med CorePro LED PL-C forlænget til hele 30.000 timer, hvilket er tre gange længere end de konventionelle lyskilder. Den nemme udskiftning, samt den længere levetid gør, at vedligeholdelsesomkostningerne holdes på et absolut minimum. Den gennemsnitlige tilbagebetalingstid er mindre end to år.

Philips CorePro LED PL-C er allerede på markedet og findes med to farvetemperaturer; varm hvid (3.000 K) og naturlig hvid (4.000 K).

Set på Light & Building 2016, Frankfurt.