Udendørsmøbler i genbrugsplast fra øl-fustager

Mater relancerer udendørsserie af Jørgen og Nanna Ditzel i ny cirkulær variant

Først forvandlede de udendørsserien, som oprindeligt blev lavet i træfiner, til Ocean Kollektionen, lavet af genanvendte fiskenet og havplast. Nu er det Carlsbergs ølfustager af plast, som genanvendes. Mater kalder serien for Ocean OC2 Collection, da det er 2. udgave i Ocean kollektionen med genanvendt materiale fra Carlsberg.  

Mater er gået sammen med Carlsberg og virksomheden Re-Plastic for at reproducere et af det 20. århundredes mest anerkendte designpar, Nanna og Jørgen Ditzels udendørsserie fra 1955.

Initiativet er en del af Carlsbergs bæredygtighedsprogram Together Towards ZERO. I kølvandet på lanceringen af Carlsbergs nye fustagesystem, DraughtMaster, etablerede bryggeriet i begyndelsen af 2019 et pantsystem sammen med kunderne.

Re-Plastic aftager Carlsbergs brugte ølfustager, og genanvender dem blandt andet til at fremstille Maters nye Ocean OC2 Collection. Når fustagerne genanvendes, bidrager det til yderligere reduktion af CO2 påvirkningen fra fustagerne, samt en mere cirkulær anvendelse af materialerne. Ambitionen er at håndtere næsten 200 ton plastikaffald de kommende år.

Et OC2-sæde lavet af genanvendte ølfustager fra Carlsberg sparer op til 53 procent i CO2 udledning i forhold til et tilsvarende sæde lavet i ny plast, hvilket igen svarer til cirka tre kilo mindre CO2.

Sagt på en anden måde, har et Ocean OC2-sæde en klimabelastning svarende til en rød bøf på 150 gram. Det er den danske virksomhed Målbar, der står bag udregningerne. Målbar har udviklet et målingsværktøj til møbel- og designbranchen, der viser et produkts bæredygtighed ud fra en række forskellige parametre