Flere så lyset på Light & Building 2012

Light & Building-messen i Frankfurt 15.- 20. april tiltrak intet mindre end 196.000 besøgende til verdens største mekka for belysning og bygningsautomation

Light & Building-messen i Frankfurt formåede atter at cementere sin position som verdens største og vigtigste messe inden for belysning og bygningsautomatik, og da den sidste gæst havde forladt messeområdet var 196.000 besøgende gået gennem tælleapparaterne – en fremgang på syv procent i forhold til messen i 2010, der tiltrak godt 183.000 besøgende.

De besøgende kunne lade sig inspirere af en fuld booket messe med 2.352 udstillere fra 50 lande, der præsenterede deres løsninger inden for belysning, elektroteknik, bygningsautomation og software til byggebranchen. Messen var denne gang endnu mere international i og med, at andelen af udenlandske besøgende steg til 44 procent. Udover Tyskland kom de fleste besøgende fra Holland, Italien, Frankrig, Østrig, Kina, Storbritannien, Schweiz, Belgien, Sverige og Rusland.
 

Messens besøgsanalyse viste desuden også, at interessen hos messens gæster var delt ligeligt mellem lysteknologi og bygningsautomation.
- Light + Building er verdens største messe for energieffektivitet, og når man tænker på, at hele 40 procent af det samlede energiforbrug går til opvarmning og belysning i bygninger, så er det kun naturligt, at der er så megen fokus på intelligent energistyring, og det store besøgstal vidner også om, at der er en stor, global efterspørgsel efter miljøvenlige løsninger og at Light + Building er det foretrukne sted for industrien og beslutningstagerne, lyder kommentaren fra Wolfgang Marzin, President, CEO for Messe Frankfurt.

LED stadig ikke helt moden

Den nye generation af lyspærer – sådan lød slagordet fra virksomheden Ledo Led Technologie GmbH om sin nye LED-lyspære, der udmærker sig ved at være modulært opbygget, så lyset spreder sig 360 grader – samtidig med at pæren fremstår i en unik formgivning.
- Vi har gjort det, at vi har forenet godt design med den funktionalitet, som en lyspære nu engang udgør, og det har givet et godt resultat, siger Dipl. Ing. Norbert Harkam, der ejer og leder Ledo Led Technologie GmbH.
Virksomheden har således høstet anerkendelse i form af Interior Innovation Award 2012 på IMM-messen, ligesom Light & Building messen også gav virksomheden en pris for innovativt design.

LED er ikke længere en upcoming teknologi, men er godt på vej til at blive implementeret i enhver form for belysning – omvendt er der endnu ikke tale om en moden teknologi, fastslår Iain Macrae, Head of Global Lighting Applications hos Thorn.
- Teknologien er stadig for dyr til at vinde hurtig udbredelse, og selvom vi kan argumentere for meget lang holdbarhed, helt op til 15 år, før belysningslementerne skal udskiftes, så er der på nogle markeder fortsat en vis skepsis overfor at investere i LED-belysning, fordi man er usikker på, hvorvidt der vil være reservedele på det tidspunkt – eller måske en anden teknologi, siger Iain Macrae og fortsætter:
- En af de store barrierer er netop, at standarderne ikke er på plads, og som denne messe viser, er der jo rigtig mange leverandører af LED-komponenter, men markedet vil i højere grad have sikkerhed for kompatibilitet. Derfor vil LED først for alvor slå igennem, når standarderne er på plads, måske om 2-3 år, lyder vurderingen fra Iain Macrae.

Næste Light + Building messe finder sted 30. marts – 4. april 2014 i Frankfurt.
 

www.lightbuilding.com