En klassiker i fornyelse

oyuvind-iversen-i

Den norske Arne Jacobsen hedder Øyvind Iversen, og han skabte allerede for 50 år siden en klassiker, der stadig er moderne

oyuvind-iversen-cityDet er svært at sige, hvem der har inspireret hvem, men Øivind Iversens stol City giver associationer til såvel Myren som 3107'eren, der er et 'must have' i f.eks. kantiner hos kvalitetsbevidste virksomheder.

oyuvind-iversenCity er et symbol på den norske guldalder, inden for det, vi opfatter som skandinavisk design. Let, stilrent, naturmaterialer, godt håndværk, god finish. Øyvind Iversen tegnede stolen som et projekt under sin uddannelse som designer, og stolen har i sin form den væsentlige forskel fra nogle af de danske klassikere, at den er omsluttende i sit udtryk samtidig med, at den udtrykker elegance.

Lamineringsteknologien blev taget i anvendelse i hele Skandinavien, hvilket gav en ny frihed i formgivningen, og City stolen er fuldt på højde med Jacobsens stole, når det gælder den fleksible siddefornemmelse.

En hel kollektion blev senere udviklet under navnet Quantum Range, og den originale stol tilbydes i såvel lamineret eg, bøg, birk samt sort- og hvidbejdset.

Den norske møbelproducent Fora Form har City stolen i sin kollektion, og trods sine 82 år på bagen hviler virksomheden ikke på traditionens laurbær - det vidner høsten på 35 designpriser om. City er fortsat en af virksomhedens store eksporthit, og senest er stolen lanceret i en plastversion.