Nyt fra Finland i Københavns havn

Martela-byggeplads-dk

Mens mange oftest taler om den handlekraft, vi skal bruge til at skabe ny fremdrift, gør andre noget ved det. En af dem er finske Martela, som netop har åbnet nyt dansk hovedkvarter i Pakhus 54 i Københavns frihavn.

'Inspiring Spaces' lyder Martelas opråb til kunderne, og man må sige, at det er i ret inspirerende nye omgivelser, man nu inviterer dem på besøg. Den maritime historie kommer som en ren foræring i det gamle pakhus, mens Martela selv tilfører resten i form af sine 2011-kollektioner, hvoraf mange havde premiere på Stockholm Furniture Fair 2011 i februar.

Åbningen af det nye showroom blev fejret med en fest for 200 inviterede, der blev budt på  finske laks, finske træskærere  og - selvfølgelig - finsk vodka. I Pakhus 54 henvender Martela sig primært til arkitekter, indretningsrådgivere og bygherrer. Fra adressen indtager Martela sin plads blandt en familie af danske møbel- og designvirksomheder med adresse på havnens nordlige kajer.

På billedet: Fly Me drejestolen er af Geir Sætveit. Lampen af polyetylen hedder Swan XL og er tegnet af Eero Aarnio. I baggrunden lobbymøblet Diagonal af Studio 041.