Arkitekt-direktør bliver CEO hos Fischer Ligthing

Den danske belysningvirksomhed, Fischer Lighting, ansætter forhenværende direktør hos arkitektvirksomheden Mangor & Nagel, Bente Priess Andersen, som CEO

Den danske belysningvirksomhed, Fischer Lighting, ansætter forhenværende direktør hos arkitektvirksomheden Mangor & Nagel, Bente Priess Andersen, som CEO. I Fischer Lighting skal hun være med til at videreudvikle organisationen og accelerere væksten i Danmark og udlandet, så endnu flere får øjnene op for potentialerne i virksomhedens bæredygtige, unikke og patenterede koncepter, der forvandler skrot og gamle lamper til ny belysning i smukt design.

Siden 2016 har Fischer Lighting udviklet bæredygtige, unikke og patenterede belysningskoncepter og lamper, som bl.a. er fremstillet af kasserede lysarmaturer, plastflasker, fiskenet og andet skrot. Efterspørgslen har været stigende, og særligt i Danmark har bygherrer og store virksomheder som PwC, Coloplast, PFA, Velliv og en lang række kommuner købt ind på Fischer Lightings bæredygtige belysning og mission om at gøre op med ”brug-og-smid-væk”-kulturen.

Fundamentet er på plads, og næste skridt er at sætte fart på Fischer Lightings vækst i Danmark og internationalt. Det er samtidig årsagen til, at man nu henter den erfarne topchef, Bente Priess Andersen, ind som ny CEO:

”Fischer Lighting har siden 2016 skabt et godt fundament med udviklingen af en række bæredygtige belysningskoncepter, som markedet har taget godt imod. Det betyder også, at vi nu er klar til at sætte endnu mere fart på vores vækst i Danmark og internationalt, og det er vi helt sikre på, at Bente Priess Andersen kan hjælpe os med, ikke mindst i kraft af de unikke ledelsesmæssige, organisatoriske og branchemæssige erfaringer, hun kommer med,” siger Lars Elmvang, som er medejer af Fischer Lighting.

Fra startup til scaleup

Bente Priess Andersen kommer fra en rolle som CEO hos arkitektvirksomheden Mangor & Nagel. Før det har hun bl.a. været markeds- og udviklingsdirektør hos COWI samt chefkonsulent hos Slots- og Ejendomsstyrelsen, hvor hun gennemførte det første OPP-projekt (Offentlig Privat Partnerskab) og blev ekspert på nye samarbejdsformer i byggeriet.

Bente Priess Andersen ser frem til at bringe sine mange års erfaring i spil, så hun kan bidrage til, at Fischer Lighting endegyldigt rykker sig fra startup til scaleup:

”De kommende år kommer for Fischer Lighting i høj grad til at handle om skalering og vækst, så virksomhedens bæredygtige belysningsløsninger kan skabe en forskel mange flere steder. Det ser jeg frem til at bidrage til,” siger Bente Priess Andersen, som fortsætter:

”Samtidig er det meget motiverende for mig at blive en del af en virksomhed, som arbejder med bæredygtighed i yderste potens. En virksomhed, som har skabt et alternativ til ’brug-og-smid-væk’-kulturen via genanvendelse af belysningsarmaturer efter cirkulære principper, og som samtidig tager ansvar i selve produktionen, der foregår på sociale værksteder rundt om i Danmark af mennesker på kanten af arbejdsmarkedet. Det giver så meget mening!"

Bæredygtig belysning til hele Europa

Med Bente Priess Andersen ved roret bliver der bl.a. sat fokus på at geare organisationen via tilføjelse af nye kompetencer, som skal muliggøre Fischer Lightings vækstrejse. Herudover intensiveres arbejdet med at etablere strategiske partnerskaber og storkundeaftaler, som bliver en del af den opskrift, der skal bringe Fischer Lighting længere ud på markedet – ikke blot i Danmark, men også i Norden og resten af Europa:

”Fischer Lighting er allerede godt i gang med at finde fodfæste på det svenske marked, hvilket bl.a. sker via strategiske partnerskaber med store ejendomsselskaber, bæredygtighedsrådgivere og belysningsrådgivere. Sådanne partnerskaber vil helt sikkert komme til at fylde endnu mere i fremtiden, og de vil udgøre en vigtig dør ud til hele Europa,” siger Bente Priess Andersen.

I Danmark er Fischer Lighting aktuelt involveret i det bæredygtige højhusbyggeri TRÆ i Aarhus, som PFA står bag. Her vil den primære belysning i bygningens mange kontorer komme fra mere end 1000 udtjente NETTO-lamper, som Fischer Lighting har modtaget fra butikskæden og efterfølgende opgraderet med nyt design og nyeste LED-teknologi – så de er klar til et nyt liv, frem for at ende i storskrald.

Slut med brug-og-smid-væk-kulturen

I 2022 reddede Fischer Lighting mere end 13.000 kasserede lamper og forvandlede dem til spændende nye og bæredygtige belysningsløsninger med lang levetid. Det sikrede en besparelse på mere end 287 tons CO2 og 21,9 millioner liter vand, hvis man i stedet for at genbruge havde valgt at producere nye tilsvarende armaturer.

Med det intensiverede fokus på skalering og ansættelsen af Bente Priess Andersen er målsætningen stor. I de kommende år skal man ”redde” mange flere lamper fra at blive smidt ud. Det er nemlig dét, det hele handler om:

”Der er ingen grund til at smide noget ud, som med små justeringer kan genbruges og gøre stor gavn for andre,” siger Lars Elmvang.

Billede:Bente Priess Andersen er ny administrerende direktør hos Fischer Lighting pr. 1. april 2023. Hun har hidtil været bestyrelsesmedlem i virksomheden.