Trendy atmosfære gør IMM populær

Konceptet Pure Editions og fokus på indretning er med til at øge interessen for IMM blandt danske udstillere – indgang til halv pris hvis du køber online

Møbelmessen IMM, der finder sted i Køln 14.- 20 marts, kan ikke undgå at blive en succes. I hvert fald hvis man skal måle ud fra den interesse, som danske udstillere har udvist. Der er endda en del udstillere på venteliste.

– Grunden til den større interesse fra danske virksomheder i high-end markedet for at deltage i messen er, at det er lykkedes med konceptet hos IMM. Der er blevet skabt en god, trendy atmosfære med åbne og transparente stande, som stadig flere udstillere foretrækker, og det gælder også de danske, siger Jesper Uldall fra Intermess ApS, der repræsenterer Koelnmesse på det danske marked.

Det nye koncept Pure Editions blev lanceret i 2013 som et forsøg på at skabe noget ny dynamik og modernitet for at kunne folde de visuelle udtryk og design ud inden for design og indretning med henblik på at tiltrække flere arkitekter og indretningsarkitekter, der jo ofte sidder som beslutningstagere og rådgivere, når der skal foretages indkøb af møbler og belysning.

– Dette koncept er blevet udvidet, og på IMM næste år bliver det udvidet med en hel hal mere, fordi interessen simpelthen er blevet større. Vi ser også, at virksomheder inden for boligindretning også begynder at lave møbler, så på den måde bliver messen på visse områder bredt ud til at være en livsstilsmesse, og det er noget indkøberne sætter pris på, siger Jesper Uldall.

80 danske udstillere

I de gyldne år for den danske møbelbranche kunne IMM-messen snildt have omkring 100 danske udstillere, men da finanskrisen satte ind, fik de danske møbelvirksomheder en hård medfart. I forvejen havde branchen været ude for rationaliseringer og fusioner, men finanskrisen lagde en dæmper på lysten til investering og markedsføring. Mange virksomheder måtte i stedet kæmpe for livet, og mange bukkede under. Set i det lys er det imponerende, at IMM til næste år kan samle hele 80 danske udstillere. Interessen har endda været så stor, at der er ti danske virksomheder på venteliste til Pure Editions, oplyser Intermess.

Blandt nye danske udstillere er bl.a. Fritz Hansen, Grand Living, HKC Møbler, Lignas og Normann Copenhagen, der er tilbage efter fem-seks års fravær.

IMM forventer 1.300 udstillere fra omkring 50 lande til messen – samt 150.000 besøgende. IMM holdes samtidig med parallel-messen Living Kitchen med omkring 200 udstillere. Eneste danske udstiller her er Spekva.

Indgang til halv pris – via nettet

Hvis du planlægger dit besøg i god tid kan du bestille dine billetter on-line – og få adgang til halv pris:

http://www.imm-cologne.com/participation-and-planning/for-visitors/buy-t...