Stærk dansk deltagelse på IMM

Over 65 danske udstillere deltager på IMM-messen i Køln den 16.-22. januar 2017

I den danske møbelbranches storhedstid kunne IMM-messen trække omkring 100 danske udstillere, men rationaliseringer gennem et par årtier og ikke mindst finanskrisen skabte noget af en krise i branchen, som indebar lukninger, fusioner og ikke mindst, at investeringer i markedsføring og messer blev reduceret voldsomt. Sådan er det heldigvis ikke mere, og optimismen har hersket i en række år i takt med en svag, men dog positiv økonomisk vækst i Europa.

Derfor har der også været tegn på en øget dansk tilstedeværelse på IMM, og den lader til at kunne sætte rekord til næste år med intet mindre end 66 deltagende danske udstillere. Udstillerne tæller bl.a. Hammel Furniture, Gramrode Møbelfabrik, Tvilum, Innovation Randers, Frandsen Lighting, Softline, Tom Rossau, Le Klint, Haslev Møbelsnedkeri og Aksel Kjers­gaard, der er kendt for kvalitet og godt design.

Koelnmesse forventer 1.300 udstillere fra 50 lande til messen, der ligesom tidligere foregår parallelt med messen LivingKitchen.

Koelnmesse-chefen Gerald Böse er især glad for at kunne konstatere, at messen ligesom de foregående år viser tendens til at være mere international.

– Andelen af ​​udenlandske udstillere er i dag omkring 70 pct. og er udtryk for en stærk samhandel mellem Tyskland og den øvrige verden. Godt 40 pct. af de besøgende til messen kommer fra lande uden for Tyskland, og dette tal stiger år for år, fremhæver Gerald Böse og tilføjer:

– Vi er fast besluttet på, at messen skal have en profil, der er kendetegnet ved international design og vil være kendt for at være det sted, hvor alt det nye design bliver præsenteret. Derfor kan vi til næste år også præsentere nye udstillere som Gloster, Nanimarquina, Möller Design, Roche Bobois og Meridiani, siger Gerald Böse.