LEDVANCE er det nye navn for Osrams lyskilde-forretning

Osram udskiller sin lyskilde-forretning i enm enhed, der får det nye navn LEDVANCE, der bliver ledet af dansk Jes Munk Hansen

Osram, en af ​​verdens førende belysnings producenter, fortsætter sin udvikling ved udskillelse af sin generelle lyskilde forretning. Efter bestyrelsen for OSRAM Licht AG godkendte udskillelsen af enheden i juni 2015 er navnet på det nye selskab nu også blevet besluttet.

- Vi har valgt en kombination af ordene »LED« og »advance«, og vil kalde den nyetablerede virksomhed LEDVANCE. Navnet afspejler LED tendensen på belysningsmarkedet samt de muligheder der følger af denne udvikling – altsammen muligheder LEDVANCE aktivt vil udnytte, siger Olaf Berlien, CEO hos OSRAM Licht AG.

Produktsortimentet hos ​​LEDVANCE dækker traditionel belysning, moderne LED lyskilder og standardiserede ”over-the-counter” (OTC) armaturer, samt trådløse og intelligente belysningsløsninger til hjemmet og kontoret. LEDVANCE vil blive ledet af Jes Munk Hansen (47), en dansker, der allerede har været ved roret i lyskildebranchen i et år, efter tidligere at have været leder af Osrams største amerikanske forretning. Oliver Neubrand (45) vil være ansvarlig for økonomi, Erol Kirilmaz (43) for salg & marketing, Peter Mannhart (56) for drift og produktion, og Bettina Kahr-Geleng (45) for HR.
-Sammen med dette internationalt erfarne og højt motiverede ledelsesteam, ser jeg frem til med fortsat succes at lede LEDVANCE i samarbejde med vores mere end 10.000 dygtige og engagerede medarbejdere, siger Jes Munk Hansen. "Jeg ser gode vækst muligheder, især på området for standardiserede OTC armaturer."

LEDVANCE har allerede en meget god position i dag. Virksomheden har et stærk internationalt salgsteam, omfattende ekspertise inden for belysnings industrien og volumen forretningen, og vil også bruge OSRAM og SYLVANIA mærkerne på produktniveau fremover. Som en uafhængig virksomhed med slankere struktur og større frihed, vil LEDVANCE kunne reagere betydeligt hurtigere på ændringer i markedets krav fra kunderne. "Med dette, kan vi følge idéen om en konsekvent kundeorienteret organisation, "sagde Hansen.
Tidsplanen for den formelle udskillelse af LEDVANCE er uændret: Den organisatoriske udskillelse af lyskilde virksomheden afsluttes den 1. april 2016 mens den juridiske separation er planlagt til den 1. juli 2016.