Nem fjernbetjening af belysningen

B.E.G.-fjernbetjening gør det muligt at programmere fire lyssgrupper via en enkelt DALI bus

Når det gælder styring af belysningen går udviklingen i retning af, at det skal være nemmere, smartere og billigere. Smartere forstået på den måde, at styringen skal være mere intelligent og dermed når man også ofte målet om at kunne nedbringe omkostningerne – dels på driften, men især også på de dyre montagetimer i et nyt byggeri.

Styring med smartphone

B.E.G.’s PD4-M-DAA4G er et eksempel herpå. Der er tale om et stand-alone lysstyringssystem, hvor 64 DALI spoler kan styres, delt ind i op til 4 zoner. Udover de 4 DALI zoner har sensoren en yderligere potientialefri kontaktsæt til styring af CTS, pendler mv. Sensoren har 3 svagstrømstryk til overstyring. Fremover er almindelige fjernbetjeninger ikke nødvendige for at programmere sensorerne.

- Man kan også i stedet for bruge sin smartphone i kombination med B.E.G.’s fjernbetjeningsapp som er tilgængelig til Android og iPhone. B.E.G.’s smartphone adapter gør zoneinddelingen let. Sensorens 24 m linse kan desuden udvides ved hjælp af slaveenheder som tilsluttes via DALI bussen, fortæller Lars Vinther fra B.E.G. Danmark ApS.

Denne app med tilhørende IR adaptor er også kompatibel med alle andre B.E.G. sensorer der kan programmeres med en traditionel B.E.G. fjernbetjening.

Service og sikkerhed

Bruger man en løsning fra tyske B.E.G. er det ifølge Lars Vinther ikke kun et spørgsmål om at kunne vælge i et bredt sortiment, der dækker alle behov – lige indtil det mest teknologisk avancerede. Det er også et spørgsmål om pålidelighed.

- Udover at vi holder et meget højt sernicveniveau så mener vi også det er væsentligt, at vi leverer fra vor egen fabrik, hvor vi selv har kontrol med levering og kvalitet, det synes vi er ekstra plus hos os, siger Lars Vinther.

Tyske B.E.G. Brück Electronic GmbH blev etableret for 40 år siden og omfatter seks produktlinier: LUXOMAT®, B.E.G. KNX, B.E.G. SMARTHOME®, SAFETYLUX® and CHRONOLUX.

Fakta:

Udvalg af B.E.G. projekter: Haldor Topsøe – Nymøllevej, Københavns Universitet – KUA Etape 3, Novo Nordisk bygning 9 ABCD, SOSU Skole – Århus, Carlsbergbyen, Randers Svømmehal, Kolding Sygehus’ P-hus, RUC Roskilde, Havnehusene Århus

Foto: Et lokale, hvor der er anvendt en løsning med lysstyring baseret på B.E.G. - fjernbetjening