Nanna Ditzel-bænk - nu i farver

GETAMA og Flüggers farvearkitekt Anne Christensen, har udviklet seks farver til Nanna Ditzels JOY-bænk

JOY bænken udgør tilsammen med JOY spejlbordet en lille serie til brug i soveværelset, i stuen, i entréen og i køkkenet. JOY bænken er tegnet af Nanna Ditzel i 1999, farvelagt af Flüggers farvearkitekt Anne Christensen i seks farver, og produceres af GETAMA DANMARK A/S. Spejlbordet præsenteres på Stockholm Furniture & Light Fair 2015.

I 1988 tegnede Nanna Ditzel (1923-2005) spejlbordet JOY, da hun havde behov for et spejl, der skulle hænge mellem to store vinduer i sit soveværelse. Et spejlbord, som vakte stor opmærksomhed på Snedkernes Efterårsudstilling samme år. I 1999 opstod behovet for en funktionel og fleksibel bænk, som skulle kunne bruges i både soveværelset , i stuen, i entéen og i køkkenet.

Idéen til møblet var født, og Nanna Ditzel gik straks i gang med at tegne en bænk med en klar funktion for øje. Den skulle passe til hendes soveværelse, have samme formsprog som spejlbordet og hedde JOY. En lille serie var skabt, som sidenhen blev udvidet med en seng.

I efteråret 2013 ville Nanna Ditzel være fyldt 90, og hvordan hylder man én så farverig skikkelse som hende med andet end farver?  På den baggrund startede et samarbejde mellem GETAMA og Flüggers farvearkitekt Anne hristensen, der har udviklet seks farver, der på smukkeste vis fører JOY ind i nuet med en respekt for designet og Nanna Ditzels progressive univers. Farvekombinationer:
Precious Ivory - Atlas Green - Organic Vanilla - Planet Blue - Icon White - Soft Blush

Udstillet på Stockholm Furniture & Lighting Fair 2015

Kilde: Getama Danmark A/S