Dansk møbeldesign flasher i Stockholm

Udover 80-100 danske udstillere vil Stockholm Furniture & Light Fair 3.-7. februar præsentere Snedkernes Efterårsudstilling 2014 med 34 udstillede projekter

Snedkernes Efterårsudstilling har siden 1981 udstillet hvert år i København – og aldrig samme sted to gange i træk. Enkelte gange er udstillingen efterfølgende blevet vist andre steder i landet, men denne gang drager udstillingen udenlands, nemlig op til en 165 kvadratmeter stor stand på Stockholm Furniture & Light Fair.

Eksperimentel overvejelse

- Messens besøgende vil kunne se møbler fremstillet inden for rammerne af temaet ‘tekstilt’, som også er navnet på udstillingen. 34 danske designere præsenterer møbler med afsæt i et tekstilt univers, som udfordrer den klassiske opfattelse og anvendelse af polstring, skærper opmærksomheden omkring det teknologiske udviklingspotentiale i tekstiler og genopdager tekstilers sanselige og æstetiske kraft. Årets udstilling tager således makkerskabet mellem møbler og tekstiler op til fornyet og eksperimentel overvejelse og viser medlemmernes bud på møbler i et krydsfelt af materialekontraster, der balancerer på kanten mellem design og kunsthåndværk, siger administrativ chef Karin Carlander fra Snedkernes Efterårsudstilling.

Der er f.eks. en hvilestol med titlen News Feed, formgivet som en trykpresse og med tekstilpolster af vævet avispapir. Der er en skærmvæg flettet af tekstile finérplader. Et siddemøbel skabt af gevirer og skind. Et skab, der hedder Wrap, som kan lynes op. En skulpturel Barbapapa-figur af en lænestol iklædt det mest elastiske møbelstof til dato. Listen er lang, og titler som Kernehus, Rendez Vous og Dress Your Shelf vidner om alternative møbeltanker, der i år er fortolket og formgivet ud fra temaet om at skabe et møbel med tekstilt afsæt.

Ilse Crawford bag lounge

Messen vil ligesom de tolv tidligere år i træk invitere en velrenommeret international designer til at udforme en lounge i Stockholmsmässans entréhal. Opgaven er denne gang gået til Ilse Crawford, en af Storbritanniens mest indflydelsesrige kvinder inden for design. Ilse Crawford er designer, akademiker og creative director med det mål at sætte menneskets behov og ønsker i centrum i alt, hvad hun laver.

- Vi er oprigtigt imponeret over Ilse Crawfords evne til at skabe rum, der rører én; over den måde, hvorpå hun kan få et hotel til at føles som et kært hjem; over hvordan hun succesfuldt fanger hvert projekts egen historie. I mange år har vi fulgt hendes arbejde på tæt hold og beundret den fantastiske bredde i hendes produktion. Vi er meget glade for, at Ilse Crawford er vores Guest of Honour 2015, siger Cecilia Nyberg, projektchef for Stockholm Furniture & Light Fair.

Tidligere Guests of Honour har været: Patricia Urquiola, Ronan og Erwan Bouroullec, Naoto Fukasawa, Konstantin Grcic, Giulio Cappellini, Ineke Hans, Paul Smith, Arik Levy, Inga Sempé, Oki Sato/Nendo og GamFratesi.